Cuinetes club són tallers infantils d’alimentació i cuina saludable. L’alimentació pren una gran importància en el nostre dia a dia. Menjar bé és fonamental per mantenir la salut i estar en plena forma i la infància és l’etapa clau perquè els nens i nenes adoptin bons hàbits alimentaris que perduraran al llarg de la seva vida. Per això, considerem la cuina una molt bona eina educativa que ens ajuda a aconseguir-ho d’una manera divertida, original i participativa.
El programa es planteja com una possibilitat per a que els infants s’iniciïn i experimentin dins d’aquest fantàstic món de colors, textures, formes, olors, sabors i aprenguin a través de la seva pròpia experiència.
Pels infants que pateixen alguna al·lèrgia o intolerància alimentària es fan adaptacions de les receptes.
Inici del curs:
Setmana del 8 de setembre del 2025
Finalització del curs:
Setmana del 25 de maig del 2026
Horaris:
Dilluns (de i5 a 6è) de 16.30h a 18.00h
Preu quota: 32 € mensuals
*Material complementari i obligatori:
Llibre de receptes (17€) + davantal i gorro (11€). El proporciona l’extraescolar.
Compromís trimestral de l’activitat:
– A finals de setembre es cobra el primer trimestre (setembre, octubre, novembre i desembre).
– A finals de desembre es cobra el segon trimestre (gener, febrer i març).
– A finals de març es cobra el tercer (abril i maig).
Què es fa a l’activitat?
– Les sessions consten d’una part teòrica i una altra de pràctica.
– La part teòrica s’explica a través de la Cullerina, un personatge que és el fil conductor del programa.
– Es posen en pràctica les pautes de la Cullerina tot promovent la participació dels infants en l’elaboració de la recepta proposada.
– S’elaboren preparacions dolces i salades que fomentin el consum d’aliments que es solen rebutjar.
Beneficis de l’activitat
– Promoure una alimentació saludable i responsable
– Potenciar l’ús dels sentits a la cuina
– Desenvolupar actituds i valors Envers l’alimentació
– Conèixer aspectes socials i culturals de l’alimentació
– Augmentar la implicació dels infants i les famílies en els procés de l’alimentació