Site Overlay

Extraescolars a l’escola

Des de El Taller del Bosc es realitzen diferents activitats extraescolars. Les activitats estan dirigides a totes les edats, des de l’etapa infantil, primària i fins a secundària. Adaptem les propostes a les necessitats de cada escola, AMPA i tenint en compte les particularitats de cada grup.

Manualitats

Fem educació mediambiental a través de les arts plàstiques. Aprenem tècniques i realitzem projectes a partir de materials reutilitzats. No obstant, no renunciem a fer creacions amb nous materials procurant que siguin de baix impacte ambiental. Treballarem i experimentarem amb materials com la fusta, llauna, vidre, envasos plàstics, etc. Si l’escola ho requereix, es pot impartir aquesta activitat en anglès: Arts and Craft.

Teatre

La interpretació com a mitjà educatiu. A través de les arts escèniques pretenem potenciar la creativitat, espontaneïtat, autonomia i confiança en un/a mateix/a. Vèncer la timidesa potenciant aspectes personals (improvisació, presa de decisions, assimilació de sorpresa i reacció espontània). Desenvolupament de les capacitats artístiques i creatives (expressió corporal i verbal). Reconeixement de les emocions i adquisició de control sobre aquestes. Enriquir la comunicació i convivència amb el grup i activar la capacitat empàtica. Utilització del cos com a eina de comunicació.

Ceràmica

Treball artístic i sensorial a través de l’argila. Des de l’antiga Grècia, fins a l’actualitat, la ceràmica ha format part de molts treballs artístics. Adquirirem i aprendrem tècniques per a moldejar i crear peces artístiques i d’utilitat úniques. Iniciarem amb tècniques bàsiques com el xurro, la bola o la planxa. Descobrirem mètodes d’esmaltat i pigmentació.

Dibuix i pintura

Creativitat a partir de l’expressió grafico-plàstica. Estimularem les nenes i els nens en la descoberta del món gràfic, plàstic i visual. Experimentarem amb diferents textures, treballarem diferents mètodes i tipologies de pintura. Aprofitarem aquesta matèria com a via d’expressió artística i com a mitjà de comunicació. L’art, en tots els seus vessants, el podem utilitzar per expressar sentiments, emocions i necessitats.